vestjyskBANK

Helt tæt på kæmpe bedrift

22/03-2013

Mens Ringkøbing Håndbold er ved at gøre sig klar til kvalspillet til ligaen, kan klubbens andethold på søndag sikre sig en plads i kvalspillet til 2. division.

Det vil nemlig ske, hvis holdet vinder hjemmekampen i ROFI-Centret søndag kl. 14.00 mod Brande IF. Så er andenpladsen nemlig sikret, og den giver kvalkampe mod først et hold fra en anden kreds i 3. division og derefter i tilfælde af sejr et møde med et 2. divisionshold.

RSU-Ringkøbing har haft en fantastisk sæson med en base af særligt unge spillere. Signe Vestergaard, Lise Sundgaard, Josefine Gadgaard og Amalie Simonsen er alle i gang med deres første hele sæson som seniorspillere, og både Josefine Gadgaard og Amalie Simonsen kunne såmænd godt spille U18 i denne sæson.

Dertil kommer mere erfarne kræfter som Mai Pedersen og Julie Abildgaard.

En af holdets yngste er Josefine Gadgaard, og hun ser rigtig meget frem til søndagens afgørelse.

- Det vil være vildt fedt, hvis vi kunne komme med i oprykningsspillet, og det er en kamp, som vi bør vinde, hvis vi spiller op til vores bedste. Men vi vil nok alle sammen være meget spændte, så det handler om at holde styr på nerverne, siger Josefine Gadgaard.

Hendes forklaring på den flotte sæson er en skabelon, som kan skabe stærke præstationer.

- Vi står sindssygt godt sammen som hold, og så virker det til, at vi er i bedre form end mange af vores modstandere. Derfor har det tit været i slutningen af kampene, vi for alvor er trukket fra. Vi har også en rigtig stærk base i forsvaret, så vi laver mange mål i kontrafasen både på førstebølge og andenbølge, siger Josefine Gadgaard.

Hendes egen rolle har også ændret sig i denne sæson. Hun viste jo sit værd på seniorniveau for Ringkøbing Håndbold sidste sæson, hvor hun var en universalspiller på flere forskellige positioner, hvor hun med sin spilintelligens og tekniske kvaliteter kunne gøre en forskel.
I denne sæson er hun såmænd blevet en del af midterforsvaret på andetholdet. Her er hun faldet ind i et stærkt samarbejde med Katrine Thomsen, som er ny i RSU-Ringkøbing.

- Jeg kender Thomsen rigtig godt, og vi har spillet sammen tidligere i Tarm-Foersum. Vi er meget forskellige som spillere, men vi har en rigtig god forståelse for hinandens spil og sammen med resten af forsvaret, er det en god måde at omsætte vores gode forsvar til en god kontrafase, siger Josefine Gadgaard.

Hun er ikke meget for at tænke over mulighederne i kvalspillet, for det strider jo imod hendes ”fuld fokus på næste kamp” tankegang. Men hvis nu, det lykkedes at vinde på søndag, så er hun naturligvis klar til at tage kampen op i oprykningsræset.

- Det vil da være en kæmpe udfordring, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vi kan gå hele vejen. Men nu handler det om vores kamp på søndag, og vi må ikke undervurdere modstanderen, selv om vi er favoritter, siger Josefine Gadgaard.

Søndagens kamp spilles i ROFI med kampstart kl. 14.00