vestjyskBANK

En plads fyldes bedst af to personer

06/07-2017

Alle i og omkring Ringkøbing Håndbold kender Natasja Clausen.

En karismatisk målvogter på vej mod klubrekorden for flest førsteholdskampe, og sikker på sin plads som førstemålvogter i flere sæsoner.

Noget ændrede sig op til sidste sæson, for Emma Friberg er hendes nye makker i målet, og Friberg har startet inde i målet i mange af kampene.

Men de karakteristiske, og næsten altid positive, udbrud fra Natasja Clausen er hverken blevet skarpere eller færre. De kommer bare nogle gange fra sidelinjen, men det viser klasse fra Natasja Clausen.

- For mig er det vigtigst, at man bakker hinanden op. Det vigtigste er, at hun føler, at jeg vil hende det bedste, og jeg kan mærke, det gælder os begge to – vi er glade på hinandens vegne. Vi kæmper jo om den samme plads, men det er rart at kæmpe med én, som man har det godt med. Vi vil begge to gøre alt for at være den bedste og blive valgt til at starte, men jeg ved 100 procent, at vi hepper på hinanden, siger Natasja Clausen.

Den gode tilgang bliver delt af hendes svenske makker.

- Vi kæmper jo alle om at være de bedste på holdet, men vi er også et team. Hvis det ikke fungerer for Tas, kommer jeg ind, og det er det samme for mig. Det er sådan, det fungerer. Der er ikke mange, der kan tage den rolle, men vi er to, som gør arbejdet sammen, siger Emma Friberg.

Hun har i glimt vist sit høje niveau, men da sæsonen spidsede til, var Natasja Clausen klar til at tage mere ansvar.
Emma Friberg håber på fremgang i den nye sæson til det fælles bedste.

- Det har været meget op og ned, men det var jeg også indstillet på. Jeg føler, jeg har udviklet mig fysisk, fordi jeg har haft mere tid til at lave fysisk træning, og jeg har også udviklet mig som menneske, så jeg ser frem til en stærkere sæson næste år, siger Emma Friberg.

Af Martin Rahbech