vestjyskBANK

En topscorer vender tilbage

30/03-2015

En præsentation er næsten overflødig, når det handler om Lise Sundgaard og håndbold i Ringkøbing.

Hun har spillet i 3. division, 2. division, 1. division og ligaen i regi af RSU- Ringkøbing og Ringkøbing Håndbold som ungdomsspiller og seniorspiller i indtil videre i alt seks sæsoner.

Men nu skal den 22-årige venstrehåndsspiller have et nyt kapitel i sin karriere. Nu kommer hun nemlig tilbage til Ringkøbing efter at have spillet hele sæsonen på et lejeophold i Tarm-Foersum.

En sæson, der har budt på masser af ansvar og udvikling, men også en nedrykning til 2. division uden eneste sejr i 1. division. Men tilbage på den positive liste blev Lise Sundgaard topscorer for sit hold.

- Det har både været en god sæson for mig med masser af spilletid, ansvar og erfaringer. Men det har jo også været rigtig hårdt med alle de nederlag. Så det har været en blanding, men der er ingen tvivl om, at jeg har udviklet mig meget og jeg er uden tvivl blevet en mere moden spiller, siger Lise Sundgaard.

Nu venter så et comeback til klubben og rammerne, der fyldt så meget i karrieren.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at starte op i klubben igen. Der er et rigtig godt træningsmiljø, og så vil jeg jo også kunne mærke, at det er ligaspillere, jeg skal træne med. Træningsmiljøet var nu også godt i Tarm-Foresum, men selvfølgelig er der forskel, og det ser jeg frem til at være en del af, siger Lise Sundgaard.

Selv om de mange nederlag gav udvikling og erfaring på den hårde måde, er Lise Sundgaard sikker på, at hun kommer tilbage som en bedre spiller.

- Det er jo selvfølgelig svært at sige, men jeg har lært meget og jeg er blevet bedre til at tage ansvar i kampene, og det forventer jeg, jeg kan tage med til Ringkøbing, siger Lise Sundgaard.

Som et ekstra kuriosum fra tiden i Tarm-Foresum set med Ringkøbing Håndbold øjne spillede Lise Sundgaard i anden halvdel af sæsonen sammen med to spillere, Betina Kjær og Josefine Gadgaard, der på hver deres måde har sat markante aftryk på klubhistorien i Ringkøbing Håndbold.

Betina Kjær er med 128 kampen nummer to på listen over fleste førsteholdskampe kun overgået af Liza Olsen, mens Josefine Gadgaard er den yngste spiller til at have spillet en førsteholdskamp for Ringkøbing Håndbold. Hun debuterede tilbage i efteråret 2011 i en alder af 17 år og 60 dage.