vestjyskBANK

For lidt flow og ingen point

03/01-2018


Nederlag på ét mål bliver aldrig nemme at acceptere. For Ringkøbing Håndbold skete det tirsdag aften for tredje gang i sæsonen. Og for anden gang mod Randers HK, der i sæsonens anden runde vandt 21-20 på Ringkøbings hjemmebane, Green Sports Arena.

Den lige kamp havde flere liv. I 1. halvleg kæmpede Ringkøbing Håndbold meget med at få Randers’ etablerede forsvar til at slå revner, og der var for mange tekniske fejl.

I den modsatte ende kæmpede Ringkøbing Håndbold med udgangspunktet i et 5-1 forsvar med at holde styr på gæsternes offensiv, hvor særligt den velkendte Anne Sofie Hjort var stærkt spillende, og Randers trak fra 5-5 til pausestillingen 10-13.

Natasja Clausen blev skiftet ind i det 27. minut ved stillingen 9-13, og hun holdt målet rent i halvlegens sidste minutter, hvor Michelle Brandstrup nåede at reducere til pausestillingen.

Natasja Clausen startede også inde i 2. halvleg, men lod sig skifte ud efter 12 minutter med Emma Friberg trods en meget fin præstation. Hun havde problemer med en muskelforstrækning i knæet og havde to muligheder for udskiftning på bænken. Udover Emma Friberg var også erfarne Brita Plambeck med på bænken. Hun har en god historie i Ringkøbing Håndbold og vogter nu målet for andetholdet i 3. division. Hun kom dog ikke længere end til opvarmningen, da Emma Friberg og Natasja Clausen klarede sig igennem kampen.

I det offensive spil fik man efter en hård start på halvlegen med stillingen 12-16 skabt noget nyt ved at spille uden målvogter og syv mod seks i det etablerede angreb. Det skabte lidt usikkerhed i Randers’ forsvar og ekstra plads. Jane Mejlvang fik udnyttet pladsen i Randers forsvar med vigtige scoringer og et tilkæmpet straffekast. Hun scorede på et gennembrud og bragte Ringkøbing Håndbold side om side på 19-19 efter 57 minutter.

I Green Sports Arena var der ny tilskuerrekord i denne sæson med hele 681 på lægterne.
Uanset resultatet er vi være stolte af den stemning og opbakning der er fra byen og vores sponsorer, det betyder utrolig meget for holdet og alle omkring det.

Tilskuerne rejste sig og heppede helhjertet mod den først føring. Men føringen kom aldrig.

Efter kampen var Jane Mejlvang skuffet. Meget glad for stemning og opbakning i Green Sports Arene. Men først og fremmest skuffet.

- Vi fik aldrig et flow i spillet. Da vi kom op på 19-19 var det med masser af vilje og gejst, men det var så desværre ikke nok, sagde Jane Mejlvang efter kampen.

Det manglende flow var også en kerne i Mads Brandts evaluering.

- Det er da en træls følelse, og jeg vil aldrig være tilfreds med det. Vi fik aldrig det flow i spillet, som vi havde i træningskampene og havde i vores træning. Vi fik lidt succes, da vi spillede syv mod seks i anden halvleg, og det var tæt på at give et point. Jeg tænker da over, om vi skulle være startet på det med det samme i 2. halvleg, men jeg ved ikke, om det så havde virket. Der var ikke noget ved Randers’ spil, der overraskede, men vi fik bare ikke presset dem nok, siger Mads Brandt.

For Ringkøbing Håndbold scorede Camilla Maibom 6 (3), Jane Mejlvang 3, Michelle Brandstrup 3, Stine Baun Eriksen 3, Danielle Dragojevic 2, Sille Thomsen 1, Henriette Hansen 1, Louise Gundesbøl 1