vestjyskBANK

Fra gulvtørrer til ligaspiller

09/03-2018

Det var kort sagt en fantastisk kamp for Ringkøbing Håndbold i Voel Hallen en januardag i 2013.

Ringkøbing Håndbold vandt med 9 mål i en kamp, i toppen i 1. division og der var markant opbakning fra Ringkøbing Håndbold supportere, i den intime Voel-Hal, der var fyldt til bristepunktet.

Siden dengang er rekordholder Natasja Clausen stadig på holdet i Ringkøbing Håndbold som den eneste genganger på et hold, der havde Allan Heine som træner. Anne-Mette Pedersen blev topscorer på det hold, der også havde Mia Biltoft, Anne Sofie Hjort og Caroline Müller i kamp. Men der er også en anden genganger.

Katja Ryesberg var nemlig med i kampen som gulvtørrer.

- Jeg var ungdomsspiller i Silkeborg-Voel, og det var jo vores tjans. Jeg kan ikke lige huske den kamp, men det var jo en måde at være tæt på det hele på. Jeg havde en god tid i Silkeborg-Voel, for det var mine ungdomsår. Det er også en ekstra grund til jeg gerne vil gøre det godt mod dem, siger Katja Ryesberg, der spillede i Silkeborg-Voel fra U10 til U16.

Nu er hun senior, og hendes ”tjans” er med ligaholdet i Ringkøbing Håndbold.

-Jeg vil sige, at jeg er tilfreds med så meget spilletid og ansvar. Det er godt og med til at udvikle mig, siger Katja Ryesberg.

Hun er noteret for 16 ligakampe, og der er det blevet til en god portion spilletid på venstre fløj.

- Første gang jeg skulle starte på banen var jeg ekstra nervøs. Men jeg fik en snak med Emma Friberg og Sille Thomsen, og da jeg scorede det første mål i kampen kunne jeg mærke, at nervøsiteten forsvandt, siger Katja Ryesberg.

Hun er selv tvivlsom til lørdagens kamp mod Silkeborg-Voel på grund af en fodskade.
I forhold til dengang i 2013 er Silkeborg-Voels hjemmebane ændret til Jysk Arena. Der er kampstart lørdag 16.00

Foto fra 2013; Henrik Olesen