vestjyskBANK

Power og karisma fra Sverige til Ringkøbing Håndbold

08/05-2017

Ringkøbing Håndbold får tilgang af svenske Linnéa Claeson til den kommende sæson. Den 25-årige svenske højre back har været en profil i Skuru, der er fremme i semifinalen om det svenske mesterskab.

- Jeg har altid trænet for at blive spiller i en professionel klub, og drømmen har altid været mod Danmark, for det er en af verdens bedste og hårdeste ligaer. Det bliver en stor oplevelse og en stor udfordring i Ringkøbing Håndbold. Jeg synes, det er et godt hold, som viser meget holdmoral og hjerte. Håndbold er altid nummer ét for mig, og jeg elsker at træne og konkurrere med spillere, der føler det samme. Derfor føles Ringkøbing Håndbold som et godt match, siger Linnea Claeson

Hun begyndte at spille på NNIK i Norrköping, men flyttede til Karlstad og spillede håndbold i seks år i IF Hellton, som hun kalder sin moderklub. Da hun var 16 år flyttede hun til Stockholm, og hun har været ni år i ligaklubben Skuru, og hun er klar til næste skridt

- Alle i min familie er virkelig glade for min beslutning, og de synes, det er det helt rigtige, at jeg følger min drøm, og de ønsker mig alt det bedste. Jeg vil tage et nyt skridt i min karriere, og jeg tror på, man udvikler sig meget ved at skifte miljø, og det vil udvikle mig meget at omgås gode spillere både til træning og kampe, siger Linnea Claeson, der også har en stor passion udenfor håndbold, for hun er meget involveret i arbejdet for menneskelige rettigheder og er meget respekteret i Sverige for sit arbejde.

Vi glæder os meget til at modtage Linnéa Claeson i Ringkøbing.

- Vi glæder os til at få endnu en venstrehåndet spiller. Det giver flere muligheder og bredde i det offensive spil, og samtidig er hun en stærk forsvarsspiller, der kan spille flere forskellige pladser. Linnéa kender også Emma Friberg, og de har vundet U-VM sammen for Sverige. Hun flytter til Ringkøbing, og hun har fået arbejde hos Lampemesteren, og det glæder mig, at vi i Ringkøbing Håndbolds netværk kan finde et arbejde til en spiller, der flytter til Ringkøbing, siger formand Lars Buhl.