vestjyskBANK

Skole og ligabold i et stærkt match

12/01-2018

Kampen mod København Håndbold var for 19-årige Katja Ryesberg en rigtig god oplevelse, trods slutresultatet. Med masser af spilletid, fire scoringer på fire afslutninger hvoraf to var i kontrafasen og to efter udspil til fløjen.

- Jeg synes, vi spillede bedre end mod Randers. Vi var gode til at brede spillet ud, og der var 11 udspil til fløjene. Generelt spillede vi en god kamp, men de sidste 20 minutter blev dyre for os, siger Katja Ryesberg.

Sin egen præstation var hun også tilfreds med. Hun kom på banen efter 20 minutter og spillede indtil der var 10 minutter tilbage. Hun scorede på sine afslutninger og havde kun en enkelt kikser i forsvaret.

-Jeg har fået mere ro på mit spil og det gør mig bedre. I starten af sæsonen spillede jeg mere hektisk. Jeg troede, at jeg ville blive taget ud, hvis jeg lavede den mindste fejl. Jeg har fundet ud af at jeg ikke skal kigge tilbage på mine fejl, men kigge fremad. Det er en tilvænningsproces for mig, men det giver helt sikker selvtillid og tro med kampen i går, siger Katja Ryesberg.

Hun er også i gang med en solid tilvænningsproces udenfor håndboldlivet. Hun skiftede inden sæson til Ringkjøbing Gymnasium for at gå i 3. G. med kurs mod en studentereksamen til sommer.

Torsdag morgen efter kampen mod København var skoledagen planlagt til at starte klokken 8 med samfundsfag og dansk.
Den plan blev lavet om, fordi bussen fra København gik ud af funktion på Fyn, så ankomsten i Ringkøbing blev først klokken 3 natten til torsdag.
Derfor måtte Katja Ryesberg udsætte sin skoledag til klokken 10 og et par kemitimer. Men det er på forhånd aftalt med Ringkjøbing Gymnasium, at fravær på grund af håndbold er ok.


-Det er megadejligt. Det giver mig ro, at der er styr på det. Jeg skal selvfølgelig læse op på det timer, jeg misser, men det går godt med skolen, siger Katja Ryesberg, der efter gymnasiet har et sabbatår fra sin uddannelsesplan i vente.