vestjyskBANK

Ung dansker med Bundesliga-erfaring klar for Ringkøbing

28/04-2017

Der er på en måde skabt en slags bånd mellem Ringkøbing Håndbold og Bundesligaklubben SG BBM Bietigheim.

Mia Biltoft, Jaqueline Anastacio og Mille Hundahl har alle taget udfordringen i Bundesligaen op efter deres tid i Ringkøbing Håndbold, men nu går vejen i den modsatte retning.

22-årige Stine Baun Eriksen tager efter to år i Tyskland tilbage til Danmark og til Ringkøbing Håndbold.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til Ringkøbing. Jeg har altid hørt god om Ringkøbing Håndbold særligt fra de spillere, jeg spiller med nu og som har spillet i Ringkøbing. Der er et godt udviklingsniveau, og jeg tror på, jeg kan spille mig til at god rolle, men det ikke noget, der bare kommer til én. Man skal træne sig til det, og det er noget af det, jeg har lært i Tyskland, fortæller Stine Baun Eriksen.

Hun spillede i Danmark på højeste niveau i U16 og U18 rækkerne for Randers HK, men hun startede sin seniorkarriere i Hornbæk i 2. division. Men så kom en chance fra SG BBM Bietigheim, hvor hun altså har spillet i to sæsoner.

- Det har jo altid været en drøm at spille i udlandet, og jeg er virkelig glad for, at jeg gjorde det. Jeg skulle stå på egne ben, det var første gang, jeg flyttede hjemmefra, og det hele foregik jo på tysk. Så det har været svært, men har lært sindssygt meget både som håndboldspiller og som menneske, siger Stine Baun Eriksen, der også flytter sin bopæl til Ringkøbing.

Bietigheims træner Martin Albertsen kendte Stine Baun Eriksen fra hendes tid i Randers. Og Mads Brandt kender hende også til Stine Baun Eriksen fra sin ansættelse i Randers HK.

- Der er ikke så mange, der kender hende, men hun er en meget spændende spiller. Hun har været igennem en god udvikling i Tyskland særligt fysisk, og hun er god til at eksekvere sin fysiske styrke i forsvaret og i bagkæden, og så har hun altså en høj træningsmoral, som jeg glæder mig til at arbejde med, siger Mads Brandt.