vestjyskBANK

Valg med mening for Stine Baun Eriksen

04/12-2017

Foreningsmagasin for Rindum SU udkommer i denne uge. Det bliver husstandsomdelt i Ringkøbing, men du kan også læse det elektronisk her http://www.rindumsu.dk/om-rsu/aktiviteter/foreningsmagasin-for-rindum-su

Med i magasinet er flere historier om Ringkøbing Håndbold. Blandt andet denne:

Valg med mening for Stine Baun Eriksen

Det blæser og er lidt efterårskoldt, kæresten bor i Randers, hun studerer i Herning og kommer fra at spille i Bietigheim, hvor håndboldkarrieren var i fin udvikling.
Trods dette er valget faldet på Ringkøbing som base for Stine Baun Eriksen.

-Jeg bestemte mig for, at jeg ville hjem til Danmark efter to sæsoner i Tyskland. Jeg ville gerne hjem, for at spille i den danske liga, for at komme tættere på min kæreste og familie og for at starte på en videregående uddannelse. Netop derfor var muligheden i Ringkøbing Håndbold rigtig god, fortæller Stine Baun Eriksen.
Hun havde muligheden for at fortsætte karrieren i endnu en sæson i SG BBM Bietigheim, der var også andre muligheder i Tyskland og i andre lande.
-Mit ønske var at komme tættere på min kæreste og min familie. Min kæreste er selv aktiv indenfor håndbold, og han ville bakke mig op uanset hvad, for han kender gamet. Men det er ikke fedt for mig at være 10 timer væk. Selvom der er afstand mellem Ringkøbing og Randers, er det ikke noget problem. Afstanden i Danmark er jo ingenting i forhold til Tyskland, ved at komme til Danmark og Ringkøbing er jeg bare tættere på min familie, siger Stine Baun Eriksen.

Hendes karriere fik en spændende mulighed, da hun blev kontaktet af den danske cheftræner i den tyske Bundesligaklub SG BBM Bietigheim Martin Albertsen.

- Jeg kendte ham fra Randers HK, hvor jeg spillede som ungdomsspiller, og de ville gerne lave en aftale med mig i januar, men jeg var i gang med at gøre min HHX-uddannelse færdig. Jeg kunne jo nok godt klare det over nettet, men jeg går meget op i min skole, og jeg ville gerne gøre det ordentligt færdig på skolen i Randers. Så jeg takkede nej. Men jeg fik tilbuddet igen efter sæsonen, og så sagde jeg ja, fortæller Stine Baun Eriksen.

I 2015 hun tog det store skridt. Hun flyttede hjemmefra første gang, boede sammen med flere af sine nye holdkammerater i et lejlighedskompleks i Bietigheim. Og næsten alt foregik på tysk. Hun spillede hjemme i Danmark håndbold i Hornbæk SF i 2. division.

- Det var virkelig en god oplevelse. Jeg lærte meget både som håndboldspiller og menneske. Jeg var med i næsten alle kampe i Bundesligaen i to sæsoner. Jeg havde det godt i byen, som var rimelig stor og fik mange gode venner dernede, siger Stine Baun Eriksen.

I Ringkøbing bor hun fem minutters cykeltur fra ROFI-Centret og en times kørsel fra Herning, hvor hun er startet på HA-studiet.

- Jeg synes godt om at bo i Ringkøbing. Det er en fin by. Det var lidt sjovt, da jeg flyttede til byen i sommers, var der mange tyske turister. Så det mindede mig faktisk om Bietigheim, når de snakkede sammen. Men nu har jeg lært byen at kende. Jeg synes, der er rigtig meget fin natur, og så er der jo ikke langt til hallen. Så det er helt sikkert godt for mig og min karriere at bo her, siger Stine Baun Eriksen.

- Der er rigtig mange udviklingsmuligheder for mig i Ringkøbing Håndbold, for det er virkelig en god og seriøs klub, siger hun videre.

Starten var præget af en drilsk ankelskade, som krævede en operation. Men nu er hun tilbage og viste stærke takter i hjemmekampen mod København Håndbold, hvor hun blev topscorer.

-Det har jo været lidt en rutsjebanetur. Det var rigtig surt ikke at kunne spille og træne med de andre i opstartsfasen. Men nu kører det bare, og jeg er meget glad for det, siger Stine Baun Eriksen.

---
Cheftræner Mads Brandt vurderer hendes præstation set over hele efterårssæsonen, hvor Stine Baun Eriksen står noteret for fem kampe.

-Det er klart, at hun på grund af sin skade og dermed pause ikke var med i fundamentet, da vi startede sæsonen. Men hun er begyndt at komme efter det og mod København Håndbold var det soleklart, at hun har et højt niveau. Nu er pausen fra ligaen kommet på et fint tidspunkt, for hun er klar og det handler om mange gentagelser. Hun skal lære hvordan afleveringerne fra Camilla Maibom eller Jane Mejlvang sidder og generelt står hun overfor den opstartsfase resten af holdet gik igennem i juli og august, siger Mads Brandt.