vestjyskBANK

Biltoft vil buldre videre

26/10-2012

Pigen i centrum, da Ringkøbing Håndbold i søndags besejrede BK Yden var Mia Biltoft. Med ni scoringer scorede hun over en tredjedel af Ringkøbings mål.

Nu er hun klar til at bygge videre på sit foreløbige højdepunkt i sæsonen, når næste modstander venter på Falster på søndag.

Men først lige et tilbageblik på målrusen mod Ydun.

- De dækkede et offensivt forsvar, så der var rigelig med plads. De var også meget opmærksomme på Hjort, når vi var i angreb, så det gav jo bare ekstra plads os andre. Men det var dejligt endelig at få gang i mine scoringer. Jeg kom sådan til at tænke tilbage på dengang, jeg var U18 spiller, for dengang scorede jeg også rigtig mange mål. Jeg burde måske også have scoret endnu flere mål mod Ydun. Jeg tror, jeg brændte fem rimelig store chancer, fortæller Mia Biltoft, der inden kampen mod BK Ydun blot havde scoret tre mål i de første fem kampe.

Næste udfordring for Biltoft og resten af flokken bliver en af de store. Turen går på søndag til Falster og mødet med Nykøbing F. Håndboldklub, som efter de første seks kampe ligesom Ringkøbing Håndbold har otte point i hus med to point op til Bjerringbro på førstepladsen.

- Det bliver en vanskelig kamp, men jeg vurderer det til at være fifty-fifty. De har en stærk hjemmebane og et medlevende publikum, men vi skal tænke indenfor de 40x20 meter på banen. Hvis vi kan spille op til vores bedste, så er de til at snakke med, siger Mia Biltoft.

Den 20-årige stregspillere har i ugens løb været til træning to gange i sine tidligere rammer i Ikast. Hun træner fast én gang om ugen i FC Midtjylland, hvorfra hun er udlejet til Ringkøbing Håndbold. Men fredag var hele førsteholdstruppen en tur i Ikast for at gennemføre en fællestræning med ligaholdet. Det er ikke første gang, der er fællestræning med ligahold, og det er sket både med Team Tvis Holstebro og FC Midtjylland.

- Det er noget, vi får rigtig meget ud af. Det er en god idé, for det giver et andet tryk og nogle andre input, så det er rigtig godt for os, siger Mia Biltoft.

Søndagens kamp spilles i Nykøbing F. Hallen med kampstart kl. 15.00.

Læs også Jens Steffensens vurdering af søndagens kamp