vestjyskBANK

Evaluering på første halvdel af sæson 18/19

19/11-2018

 

Forestil dig at du lige har sat dig op på cyklen. Du er helt klar og i stemning, til at nuppe en sej bjergetape. Du cykler og det kører bare derudaf, indtil første stigning sætter ind. Stigningen er højere end du havde forventet, benene bliver lidt tunge, og så begynder det pludselig at regne og efterfølgende at blæse lidt. Godt som du ikke troede det kunne blive mere træls, tager regnen til og nu begynder det også at blæse en voldsom modvind. 
På det her tidspunkt ville du ønske at du kunne starte forfra, og se vejrudsigten frem i tiden, i en glaskugle, inden du havde sat dig op på cyklen. 
 
Det er omtrent den tur, cheftræner Mads Brandt har været igennem siden sæsonens start. Opstarten var positiv og de nyankommne spillere faldt godt til. Men da den første skade poppede op, ja så var det som om at det aldrig kunne få en ende igen. Mads Brandt har før beskrevet omstændighederne i denne sæson som én lang bjergetape med vestenvind lige i ansigtet.
Og tænker man ovenstående tur på cykel igennem, så kan man godt forstå hvis Mads Brandt og spillerne har været frustreret undervejs.

 
Der er dog håb om lidt mere sol i vejrudsigten for næste halvdel af sæsonen. Og spørger du Mads Brandt, så kommer alt modgang og modvind til at gøre holdet stærkere. For mens de sorte skyer har tættet sig om Ringkøbing Håndbold, så har Mads Brandt oplevet nogle helt særlige kvaliteter blandt spillerne. 
 
”Vi er gået igennem et halvt år hvor vi er blevet udfordret på alle parametre. Både håndboldmæssigt, spillermæssigt og på sygdom. Der er nærmest ikke den ting vi ikke er blevet udfordret på. I bund og grund synes jeg at vi har løst opgaven med oprejst pande og brystet forrest. Vi havde håbet på at vi kunne have løst nogle af de her udfordringer bedre, end vi er lykkedes med. Men når det så er sagt, skal vi også være rigtig glade for de 4 point vi har lavet. Vi kan opnå mere, og man kan tit drømme og ønske, men det er ikke altid man får. 
Når vi ser frem mod næste halvsæson, ser vi frem til kampene med stor glæde, og forhåbninger om at den onde hånd der har hvilt over os er væk. Vi håber at vi kan generere flere spillere så vi kan opnå en større kontinuitet, som vil udmønte sig i bedre præstationer og resultater på banen. 
 
Det positive jeg kan notere mig efter den første halvdel af sæsonen, med alt hvad den har bragt, er at jeg har nogle piger som jeg føler har en fantastisk indstilling og gåpåmod selv i de sværeste situationer. Det er vigtigt at vi bevarer det fremadrettet i det arbejde der ligger foran os. 
 
Vi er rigtig glade for den pause, der er nu. Lige nu handler det om at vi kommer lidt væk fra det hele og at vi alle får ladet batterierne op. Selv et Duracell batteri løber tør for strøm på et tidspunkt. Så det handler om fysisk og ikke mindst mentalt om at komme lidt væk fra det hele. Fordi det har været en mental udfordring for alle i og omkring klubben", udtaler Mads Brandt.