vestjyskBANK

Sæson 18/19 slutter med et mindre underskud

20/10-2019

Ringkøbing Håndbold A/S har netop offentliggjort regnskabet for sæsonen 2018/2019. Omsætningen er stort set uændret fra forrige sæson, mens resultatet på bundlinjen viser et underskud på tkr 62.

Sportslige resultater

Sportsligt må sæsonen betegnes som både meget hård og meget skuffende. Den primære målsætning før sæsonen, var ellers en fremgang i tabellen og dermed at undgå risikoen for den direkte nedrykning.

Sæsonen startede således godt med en sejr over Ajax København, men derfra blev det en sæson fyldt med uheld, sygdom og mange skader. Da placeringerne skulle afgøres i en nervepirrende slutning på sæsonen, var holdet hverken i tilstrækkelig mental eller fysisk form, til at undgå den direkte nedrykning.

I den nye sæson spiller Ringkøbing Håndbold således i 1. division. Klubben har brugt den lange pause til at få sammensat et hold, som har kompetencerne til at blive et tophold. Ingen må derfor være i tvivl målsætningen; at Ringkøbing Håndbold vil tilbage til dameligaen hurtigst muligt.

Bagom økonomien

Der har i regnskabsåret været en mindre nedgang i omsætningen på sponsorater, men til gengæld en fremgang i andre indtægtsgivende aktiviteter. Tilsammen giver dette et identisk omsætningsniveau, som forrige regnskabsår.

På grund af det omtalte høje skadesniveau i truppen og udskiftning på trænerposten undervejs i sæsonen, blev personaleomkostningerne imidlertid større end budgetteret. Herudover måtte selskabet konstatere en noget lavere sygedagpengerefusion end forventet. Tilsammen udgør disse forhold den primære årsag til det mindre underskud i regnskabsåret.

Fremtiden

Ringkøbing Håndbold forventer et økonomisk lignende aktivitetsniveau i det kommende år, men med et positivt driftsresultat. Klubbens sponsorer er det væsentligste fundament for selskabet og selskabet vil prioritere imødekommelsen af sponsorernes interesser højt.  

Organisatorisk

Selskabet har fastholdt organisationen med en fuldtidsansat medarbejder på kontoret. Herudover bidrager bestyrelsen fortsat med at løse såvel operationelle som strategiske opgaver. Driften af virksomheden er således stadig bygget på frivillighed og tilpasses den aktuelle økonomiske situation.

Sportsligt er Jesper Holmris ansat som fuldtids cheftræner på en 2-årig aftale og Nicolas Høstrup er ansat som assistenttræner.

Der er kommet 9 nye spillere i den kommende sæson hvor 2 af dem er flyttet til byen og én er lokal.

For yderligere oplysninger:
Bestyrelsesformand Lars Buhl, tlf. 2089 4464
Direktør Henrik Mathiesen, tlf. 4073 2917