vestjyskBANK

Serbisk landsholdsfløj med Champions League erfaring sidste brik

27/08-2015

En spiller med erfaring med det serbiske landshold og med erfaring fra den montenegrinske storklub Budućnost er klar til at tørne ud for Ringkøbing Håndbold.

Det er den 24-årige højre fløj Željka Nikolić, der er klar til næste kapitel i karrieren efter flere sæsoner i Budućnost, hvor hun senest var med i Champions League finalen.

- Jeg valgte at sige ja til Ringkøbing Håndbold, fordi det er en klub i fremgang, og fordi det er en stor mulighed at spille i Danmark og i den bedste liga i verden. Jeg talte flere gange med Lars Rasmussen omkring klubben og hans idéer med spillet, og det var med til at overbevise mig om, at det er den rigtige vej i min karriere, fortæller Željka Nikolić.

I Ringkøbing Håndbold er direktør Kim Grøn Hansen meget tilfreds med at få aftalen på plads med serberen, for det lignede ikke umiddelbart, at det var en mulighed.

- Vi var på kig efter endnu en spiller for at gøre truppen komplet og fik så kontakt til Željka Nikolić. Vi gav et tilbud, som var indenfor vores økonomiske rammer. Vi troede ikke, det var muligt at få hende til klubben for den sum, men hun valgte altså at sige ja tak. Det kan vi være stolte over, for hun er en spændende spiller med masser af erfaring og ambitioner, der virkelig har valgt at gå efter muligheden for udvikling i Ringkøbing Håndbold og Boxer Dameligaen, siger Kim Grøn Hansen, der nu har fået den sidste spiller på plads til den kommende sæson.

Cheftræner Lars Rasmussen er med aftalen nu oppe på tre spillere på højre fløj med Lise Sundgaard og Janne Brandt Andersen. Janne Brandt er relativ ny på fløjpositionen, men Lars Rasmussen ser stadig en vigtig rolle til både hende og Lise Sundgaard.

- Vi får med Željka Nikolić en spiller, der har været med på det absolut højeste niveau i verden. Det betyder rigtig meget for truppen både i forhold til kvalitet, men også i forhold til bredden, siger Lars Rasmussen, der i forhold til Janne Brandts rolle ser mange konkrete muligheder.

- For Janne betyder det jo, at hun er tilbage i en rolle som bagspiller som udgangspunkt, men jeg ser hende som en mulighed både som playmaker, højre back og højre fløj, så hun får absolut en rolle, og hun var også meget professionel i sin tilgang til at der kom en ny højre fløj og beviste endnu engang, at hun er en rigtig holdspiller, siger Lars Rasmussen.

Željka Nikolić er landet i Danmark, men vil ikke få debut i lørdagens pokalkamp mod HC Odense, da der først skal være arbejds- og opholdstilladelse på plads.