28/11-2023

Holmris' pauseevaluering

Arkivfotos: Palmefoto

Jesper Holmris om 1. del af sæsonen ...

Julemåneden nærmer sig med hastige skridt og det betyder som sædvanlig, at kvindelandsholdet snart skal spille slutrunde. Denne gang er det dog noget helt særligt. Det er VM på hjemmebane i Boxen og der er med rette store forhåbninger om medaljer til det danske landshold.

At VM står for døren betyder også, at ligaen er sat på pause indtil 3. januar, hvor vi starter med Ikast på hjemmebane.

Første halvdel af sæsonen har i år været noget ganske særligt og for vores vedkommende lidt af en rutschebanetur.

Trods tabet af adskillige markante profiler og et farvel til en længere periode med kontinuitet samt en alvorlig skade til Stephanie Andersen - vores nye førstevalg på målmandsposten - gik vi ind til sæsonen med enorm stor optimisme. Selv Bent Nyegaard kunne i TV2’s optakt konstatere, at vi havde fået samlet et utroligt spændende ungt mandskab i Ringkøbing Håndbold.

Men det blev desværre til et stort nederlag i første kamp mod Silkeborg, et efterfølgende smerteligt tab på hjemmebane til oprykkerne fra Bjerringbro og en unødvendig stor lussing i Esbjerg. Spillet var usammenhængende spil og præstationerne præget af enorm nervøsitet. Ikke just den start vi hverken havde regnet med eller drømt om.

Der var heldigvis ingen tegn på, at “slå op i banen” og med enormt hårdt arbejde fra spillerne i træningslokalet, nogle gode snakke om mentalitet, “mind-set” og energi samt en forløsende sejr over Ajax, så stemplede vi for alvor ind i sæsonen. Siden da er det blevet til mange nervepirrende tætte kampe og kun to nederlag i de seneste ni kampe.

Et af de helt store højdepunkter var sejren over København ved det historiske arrangement i Skjern Bank Arena i fællesskab med Rækker Mølle og Skjern Håndbold. Første halvdel af sæsonen vil også blive husket for en både overraskende og imponerende sejr på udebane over selveste Viborg HK.


Champions League mandskaberne Esbjerg, Odense og Ikast har skilt sig ud i toppen af tabellen, men ellers har det indtil videre været en usædvanlig jævnbyrdig liga. Vi indtager lige nu en niende plads med 11 point for 12 kampe og Sønderjyske på femte pladsen er kun tre point foran.

En kæmpe holdpræstation ligger til grund for de gode resultater, men alligevel værd at bemærke, at Nanna Hinnerfeldt har været på rundens hold intet mindre end fire gange og er også kommet på efterårets hold som den mest effektive stregspiller i Kvindeligaen. Nanna er nummer seks på listen over ligaens mest effektive spillere (MEP). Desuden markerer Jane Mejlvang og Cecilie Bjerre sig flot på topscorerlisten som henholdsvis nummer seks og ni.

Vi glæder os helt vildt til anden halvdel af sæsonen og vil gerne takke både sponsorer og fans for den trofaste støtte.

 

 

Forrige Næste

Relaterede nyheder