Kok Susgaard – mad skaber fællesskaber, ligesom sporten
Yderkantsområde eller ej – her skal der ikke gås på kompromis med kvaliteten. Hos Kok Susgaard handler det om at skabe madoplevelser, man kan være stolt af. Mad, der forkæler ganen – uanset om det er til hverdag eller fest. Og mad, oplevelser og fællesskab hænger ligesom sammen, og derfor gør Koksusgaard og Ringkøbing det også.
Kok Susgaard er drevet af ønsket om at løfte området og vise, at man ikke behøver flytte til storbyen for at få mad og oplevelser i topklasse. Tværtimod skal Vestjylland være et sted, hvor folk har lyst til at blive – fordi kvaliteten, fællesskabet og stoltheden er til stede. “Vi skal lave noget, vi er stolte af. Noget, der rækker ud over det middelmådige – og det gælder både maden, håndværket og måden, vi arbejder på”, fortæller Preben Susgaard og Klaus, der står i spidsen for virksomheden.
Kok Susgaard laver mad, der bygger på lokale råvarer, ærlighed og godt håndværk. De tror på, at man kan servere mad af høj kvalitet – uden at det behøver være fint på den måde. For dem handler det om oplevelsen og om at gøre hverdagen lidt bedre.
Der er mange paralleller mellem Kok Susgaard og håndbolden – både handler det om fællesskab, stolthed og viljen til at gøre sig umage. Derfor er det også naturligt, at Kok Susgaard samarbejder med Ringkøbing Håndbold som sølvsponsor. Her ønsker de at bidrage til klubben og byen, så flere får lyst til at blive en del af fællesskabet – både på og uden for håndboldbanen. "Et stærkt partnerskab giver mere værdi – ikke bare for spillerne, men også for publikum, sponsorer og byen. Sammen skaber vi oplevelser, hvor både sport, mad og fællesskab går hånd i hånd", fortæller Klaus.
Mad med mening
Kok Susgaard startede for 14 år siden, da Preben købte sig ind i stedet, hvor virksomheden stadig ligger i dag. Siden er det vokset støt – og i dag har de fire kokke, tre flexjobbere og seks opvaskere ansat. Målet er klart: Kok Susgaard vil vokse ud over Ringkøbing og blive en af Vestjyllands største madaktører. Selvom kvaliteten er høj, skal der også være plads til alle. Derfor har de udviklet forskellige koncepter, som f.eks. “Spis godt hjemme”, hvor man kan tage en lækker weekendmenu med hjem. Her får man 6 retter for 325 kr. – lavet fra bunden med kærlighed til gode råvarer.
Til hverdag tilbyder de også “Spis nemt hjemme”, hvor man får lidt ekstra til hverdagen – velsmagende mad til blot 145 kr. for voksne og 75 kr. for børn. Det kan du næsten ikke gøre billigere hjemme selv, og så slipper du endda for besværet med indkøb, logistik og ideer til maden. Kok Susgaard har både tænkt, ordnet og gjort det let for dig.
Kok Susgaard ser også et stort potentiale i at tilbyde frokostordninger – især fordi mange virksomheder i området prioriterer arbejdspladser med god mad. For Kok Susgaard handler det ikke kun om at mætte maver, men om at skabe trivsel og fællesskab gennem madoplevelser. “Vi skal bakke hinanden op – i klubben, i erhvervslivet og i byen. Når vi løfter sammen, vinder vi alle sammen,” slutter Klaus.
Kok Susgaard bruger udelukkende dansk kød og sæsonens grøntsager. Virksomheden har eksisteret siden 2000, hvor Preben startede med konceptet Mad ud af huset. Siden er der kommet mange nye koncepter til – men grundtanken er den samme:
God mad, godt håndværk og glæden ved at give folk en oplevelse.