15/04-2023

Sejr i første kvalifikationskamp og et skridt nærmere

Vigtig sejr på udebane i den første kvalifikationskamp mod Skanderborg

Vi gjorde det igen. Pigerne hev endnu en gang en sejr hjem på udebane i Skanderborg. Det var lige præcis den start på kvalifikationsspillet vi havde ønsket os, selvom det holdte hårdt i løbet af kampen. Pigerne kontrollerede kampen super fint i første halvleg, og havde ikke svært ved at spille sig til store chancer og scoringer. Et godt forsvar hjalp Elin i målet til en masse redninger og vi førte 17-10 et godt stykke inde i første halvleg.

Skanderborg havde dog lidt momentum i slutningen af halvlegen og indhentede os, så stillingen ved pausen var 19-15 til os. Efter pausen haltede det lidt i begyndelsen, forsvaret var utæt og vi begyndte at brænde en del chancer på den tidligere Ringkøbing Keeper Emma Friberg. Efter 7 minutters spil havde Skanderborg indhentet os og var blot bagud med 1. Det var tænding og spænding i kampen, hvor der blev givet øretæver ud i begge ender og bølgerne gik højt. Pigerne formåede at holde roen, ikke stresse og udvide føringen igen med en 4-5 stykker. Den holdte helt til slut, hvor Skanderborg først til slut fik pyntet lidt på resultatet.

Vi vinder 33-31 og fik den perfekte start på årets kval-spil. Jane Mejlvang blev fuld fortjent kåret til kampens spiller med hele 13 mål og meget få fejl. Hun ender med en MEP på hele 7,52. Der var over stort set hele linjen gode aktioner fra mange i løbet af kampen, så dette var virkelig en god hold-sejr. Sofie Østergaard fik sat nogle gode scoringer, det samme gjorde Julie, Marigona og Alberte.

Vi laver blot 6 tekniske fejl i alt mod Skanderborgs 11, hvilket blev afgørende. Vi har 5 udvisninger mod Skanderborgs 2, som vi kommer ok igennem overordnet set. Is i maven, hovedet koldt og tro på konceptet og egne evner var med til at tage sejren. Vi kom et skridt nærmere det ultimative mål om IKKE at skulle spille nedrykningskampe mod et 1. divisionshold, hvor sejren i dag var et godt og stort skridt i den rigtige retning.

Forsvaret haltede lidt i forhold til den normale standard, så det må vi få rettet op på til vores næste kamp på onsdag på hjemmebane mod SønderjyskE kl. 19:00 i Green Sports Arena.