01/04-2022

Alberte Simonsen er bedst !

                    

Kampene i grundspillet i Bambusa Kvindeligaen er afsluttet og Divisionsforeningen Håndbold har traditionen tro kåret Årets Hold på baggrund af indsamlet statistisk materiale på alle spillernes aktioner i de 26 runde kaldet Most Effective Player (MEP) - systemet. 

6 hold er repræsenteret på Årets Hold, hvor Team Esbjerg er eneste hold, der kan glæde sig af at have to spillere med i skikkelse af Marit Røsberg Jacobsen og Henny Reistad. Sidstnævnte har især spillet fantastisk og er målt på MEP-pointtallet Bambusa Kvindeligaens bedste spiller.  

Årets Hold: 

Målvogter: Johanna Bundsen, København Håndbold 49,51 MEP 

Bundsen er i gang med sin sidste sæson for København Håndbold, og man må sige, at den svenske målvogter runder af med manér. 25 kampe har Bundsen deltaget i i grundspillet, og her har hun stået med en redningsprocent på 37, da 280 ud af 763 skud er blevet nuppet. Bundsen har i sæsonen også scoret en enkelt gang og leveret 20 assists.  

Venstre fløj: Elma Halilcevic, Nykøbing Falster Håndbold 76,64 MEP 

Det er var som afløser for landsholdsspiller Lærke Nolsøe, at Halilcevic blev hentet til NFH, og sikken en sæson den tidligere Team Esbjerg spiller har leveret. Med på Efterårets Hold, 5 gange på Rundens Hold og topscorer for klubben har nu banet vej til Årets Hold for den unge venstre fløj, der i tørre tal i grundspillet har scoret på 70 procent af sine skud (115 på 170).   

Venstre back: Mathilde Neesgaard, Aarhus United 95,08 MEP 

Med temmelig bred margen blev Mathilde Neesgaard topscorer i Bambusa Kvindeligaen med 179 scoringer, og den tidligere Ringkøbing Håndbold-spiller har for nylig udtalt, at hun har fundet roen og trygheden i Aarhus United, som hun forlængede kontrakt med for tre år tilbage i efteråret. Udover de mange scoringer har Neesgaard haft næstsidste hånd på 120 mål, mens hun har scoret det næsthøjeste MEP-tal på 95,08.    

Playmaker: Henny Reistad, Team Esbjerg 103,76 MEP 

Hun er blot lige blevet 23 år og har kun spillet i Danmark i lidt mere end et halvt år, men er allerede helt på toppen i Bambusa Kvindeligaen. Norske Reistad har med andre ord taget den danske liga med storm, og er målt på MEP-scoren i grundspillet (103,76) den allerbedst performende spiller. En scoringsprocent på tårnhøje 74 (153 mål på 208 forsøg) og 73 assists er det blevet til for Reistad, der allerede har været på Rundens Hold 8 gange i sæsonen, mens hun også har opnået en titel i Team Esbjerg trøjen, da playmakeren sammen med resten af holdkammeraterne for en måneds tid siden vandt Santander Final4.    

Højre back: Dione Housheer, Odense Håndbold 79,63 MEP 

Housheer endte i grundspillet som suveræn topscorer for de forsvarende mestre fra Odense Håndbold, da den hollandske højre back nettede 134 gange. Hun er hurtigt faldet til i eventyrbyen efter sit skifte fra NFH i sommerpausen, og har haft en afgørende hånd med i odenseanernes flotte ridt i grundspillet, som holdet suverænt vandt med 25 sejre ud af 26 mulige.    

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen, Team Esbjerg 48,35 MEP 

Mens de øvrige spillere på Årets Hold har spillet mellem 24 og 26 kampe, har Marit Røsberg Jacobsen blot skulle bruge 17 kampe på at opnå den store hæder. Desværre løb den norske stjerne ind i en grim håndskade i februar, og den holder hende ude noget tid endnu. Håbet er, at hun kan nå at deltage i nogle spændende kampe i maj, hvis holdet når så langt, og der vil der helt sikkert være brug for Røsberg, der står noteret for 76 mål, 10 assists og 5 udtagelser til Rundens Hold.    

Stregspiller: Alberte Simonsen, Ringkøbing Håndbold 73,59 MEP 

5 gange på Rundens Hold, udtaget til Efterårets Hold og nu på Årets Hold. Sikken et grundspil 22-årige Alberte Simonsen har leveret. Ringkøbing Håndbold-stregen har opnået den flotte hæder via 104 mål på 144 forsøg og 16 assists, mens hun også er den spiller i hele Bambusa Kvindeligaen, der har erobret flest bolde (23 styk).  
Forrige Næste

Relaterede nyheder