17/03-2023

Sejr i Silkeborg og 10. plads i grundspillet

På udebane i Jysk Arena sikrede pigerne sig i går en sejr over slutspil- og FINAL4-holdet Silkeborg. Ringkøbing Håndbold fik dermed deres 7. sejr og ender på en flot 10. plads i grundspillet. Igår havde Ringkøbing egentlig ikke så meget på spil, da 10. pladsen reelt allerede var sikret, da SønderjyskE som ligger under os, ikke har muligheden for at nå os. Men så alligevel så har man altid et eller andet at spille for, om ikke andet så selvtillid og troen på egne evner. Og dernæst så er det altid federe at spille håndboldkampe, hvor man bagefter kan se sig selv i øjnene fordi man gjorde hvad man kunne.

Det kan Ringkøbing Håndbold i den grad. Første halvleg var forrygende med rigtig godt målmandsspil, hvor Elin stod med omkring 50 procent, bag et solidt stærkt forsvar. Tempofyldt angrebsspil som gav mange store chancer, som også blev sat i kassen. En fornøjelse at se. Vi gik til pause med en føring på 16-10.

Anden halvleg, de første 10 minutter - vores onde ånd. Det blev det også lidt i går, da Silkeborg på blot 10 minutter indhentede den ellers komfortable føring og kampen var helt lige. Vaklende forsvar, dårlige afleveringer og alt for individuelle løsninger lukkede Silkeborg fuldstændig ind i kampen. Bevares, for os tilskuere gav det noget spænding til kampen men samtidig en følelse af: Åh nej det må ikke ske som det gjorde i Horsens.

Dette samme tænkte spillerne, og derfor kæmpe cadeau til dem for at holde hovedet koldt og komme tilbage på sporet. Det tålmodige angrebsspil kom tilbage, de begyndte at løbe med Silkeborg igen og is i maven trak os sejrrigt ud af kampen med cifrene 30-27. Rigtig stærkt kæmpet og flot spillet. Moralen var høj og pigerne viste virkelig klasse og vendte kampen igen til deres fordel i en ellers " ubetydelig" kamp. Det er FLOT gået og vi fortsætter vores gode stime og sæson med endnu en sejr, endda på udebane.

Alberte blev kåret til kampens spiller for Ringkøbing med 7 mål på 7 forsøg. Også Julie Holm, Nanna Hinnerfeldt og Jane Mejlvang spillede en god kamp. Men igen igen er det holdet som sejre. Alle bød ind når de kunne. om end det var i angrebet, i forsvar eller udenfor banen.

10. pladsen i grundspillet bliver historisk for klubben og allerede der kan vi være stolte af vores hold. Det giver os rigtig gode forudsætninger ind mod det vigtige kvalifikationsspil i april måned. FEDT! Først skal vi lige slutte af med en god kamp mod Ikast Håndbold i sidste runde på onsdag.